NEWSLETTER

Prijavite se i dobićete besplatan VODIČ ZA DEKORACIJU DOMA, kao i Marine savete, aktuelne omiljene stvari i ideje za uređenje doma u svom inboxu.

POLITIKA O KOLAČIĆIMA

POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Politika kolačića objašnjava šta su to kolačići i kako ih koristimo. Trebali biste pročitati ovu politiku da biste razumeli koju vrstu kolačića koristimo, koje podatke prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije dalje koriste. Za dodatne informacije o tome kako koristimo, čuvamo i obezbeđujemo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku Privatnosti. Ova Politika vam takođe otkriva koja su vaša prava u vezi sa ličnim podacima koje nam dajete. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Politici kolačića, kontaktirajte nas na email adresu: info@marinaenterijernica.rs

ŠTA SU TO „KOLAČIĆI“?

Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje veb sajtovi postavljaju na računare posetilaca kako bi sačuvali različite informacije, obično specifične za samog posetioca ili za uređaj koji koristite za pregled veb sajta. Kolačići su vrlo korisni, jer omogućavaju modernim veb sajtovima da rade upravo onako kako korisnici i očekuju – sa većim nivoom personalizacije i bogatijim interaktivnim funkcionalnostima. Skoro svi veb sajtovi koriste kolačiće na jedan ili drugi način, prilikom čega svaka veb stranica koju posetite upisuje kolačiće na vaš računar ili ih ponovo učitava sa njega. Kolačići omogućavaju da vaše iskustvo pregledavanja naše veb stranice bude najbolje moguće jer „pamte“ vaše preferencije tako da ne morate stalno iznova da unosite iste detalje. Na primer, kolačići vam omogućavaju da se prijavite na jednoj veb stranici, pa ukoliko i pređete na neku drugu veb stranicu vi ćete ostati prijavljeni i sve vaše postavke za prikazivanje stranice će vam biti zapamćene sledeći put kada se na nju vratite. Postoje različite vrste kolačića. Neki kolačići dolaze direktno sa naše veb stranice, dok drugi dolaze od trećih strana (naših partnera) koji postavljaju kolačiće na našu veb stranicu. Različiti kolačići se mogu čuvati tokom različitog vremenskog perioda u vašem veb pretraživaču odnosno uređaju. Kolačići za sesiju se brišu sa računara ili uređaja kada zatvorite svoj veb pretraživač. Trajni kolačići ostaće pohranjeni na vašem računaru ili uređaju dok ne budu izbrisani ili dok im ne istekne rok trajanja.

KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE?

Kolačiće koristimo kako bi smo poboljšali vaše iskustvo surfovanja tako što:

  • – kada se prijavite prepoznajemo koja su vaša preferirana podešavanja
  • – vam dajemo doživljaj surfovanja koji je jedinstven za vas i tako što vam prezentujemo sadržaj za koji verujemo da poboljšava vaše korisničko iskustvo u korišćenju našeg veb sajta
  • – analiziramo način na koji koristite našu veb stranicu, a što nam pomaže da rešimo bilo koje probleme koji mogu nastati kao i da nadgledamo performanse našeg veb sajta

KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE?

1. NEOPHODNI

Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše veb stranice. Bez ovih kolačića, neki delovi naše veb stranice jednostavno neće raditi onako kako bi trebali.

2. PODEŠAVANJA

Ovi kolačići (koji se još nazivaju i funkcionalni kolačići) omogućavaju našem veb sajtu da “zapamti” vaša podešavanja, pomažući vam da prilagodite svoje iskustvo na našoj veb lokaciji. Na taj način vas se možemo “setiti” kada se vratite na našu stranicu i prilagoditi je vašim prethodnim zahtevima. Trenutno ne koristimo ove vrste kolačića.

3. STATISTIKA

Ovi kolačići nam govore o tome kako koristite naš veb sajt i pomažu nam da poboljšamo i sam veb sajt, kao i vaš korisničko iskustvo. Na primer, ovi kolačići broje posetioce našeg veb sajta i vide kako se posetioci kreću naokolo kada ga koriste. To nam pomaže da poboljšamo način na koji naša veb lokacija funkcioniše, na primer, osiguravajući da korisnici lako pronađu ono što traže.

4. MARKETING

Ovi kolačići (koji se nazivaju i reklamni kolačići) koriste se za isporučivanje oglašenog sadržaja koji je relevantan za vas i mogu se koristiti za praćenje efikasnosti naših reklamnih kampanja na veb sajtu. Ove kolačiće stavljaju na našu veb lokaciju naši partneri pružaoci određenih marketinških usluga i oni mogu upamtiti vašu aktivnost veb pretraživanja na našem veb sajtu i te informacije se mogu koristiti za bolje razumevanje vas i vaših potreba, na primer – demografija (odakle dolazite na naš veb sajt), starost itd. Samo anonimne informacije se zadržavaju i koriste na ovaj način i samo sa ciljem da se vama pruži sadržaj koji je najviše relevantan za vas.

KAKO MENJATE POSTAVKE KOLAČIĆA ILI BLOKIRATE KOLAČIĆE?

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju boljeg korisničkog iskustva, personalizacije sadržaja, pružanja funkcije društvenih medija i analiziranja saobraćaja u skladu sa Politikom o kolačićima.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje mogu koristiti veb sajtovi da učine korisničko iskustvo efikasnijim. Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.

Takođe delimo informacije o tome kako koristite sajt sa partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji mogu da ih kombinuju sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili na osnovu korišćenja usluga.

U skladu sa Politikom o kolačićima u bilo kom trenutku možete da promenite ili opozovete svoju saglasnost kroz vaš veb pretraživač.

Ako blokirate kolačiće na našoj veb lokaciji, možda nećete moći da pristupite određenim delovima naše veb stranice, a određene funkcije i stranice neće raditi na uobičajeni način.

PROMENE POLITIKE KOLAČIĆA

Mi možemo povremeno ažurirati ove smernice. Ukoliko izvršimo značajne promene, obavestićemo vas, ali vas molimo da redovno proveravate ove smernice kako biste bili sigurni da ste upoznati sa najnovijom verzijom. Ova politika kolačića je poslednji put ažurirana 15. februara 2020. godine